Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

9. 10. 2011

Mi 17 teren

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

Výcvik osádek vrtulníku 24. zDL Kbely Mi 17, přistání v terénu.
Pilot training helicopter Mi 17.

Letecké video, air video.

 
Celý příspěvek

9. 10. 2011

Bores 2011

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

Střelby vrtulníků Mi 24/35, 22. zálkadna letectva Náměšť nad Oslavou, letectvo AČR, fire helicopters Mi 24/35,Czech Air Force, Libavá, srpen,August, 2011

Letecké video, air video.

 
Celý příspěvek

25. 10. 2011

Alfa Scramble

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

Deset minut od vyhlášení signálu Alfa Scramble vzlétá z čáslavské ranvejedvojice hotovostních letounů JAS-39 Gripen začleněná do aliančního systému integrované protivzdušné obrany – NATINADS (NATO Integrated Air Defence System).
Jejím cílem je civilní dopravní Ae 270, který vlétl do vzdušného prostoru České republiky, aniž by navázal spojení s orgány řízení letového provozu.

Hotovostní směna staroboleslavského střediska řízení a uvědomování vede dvojici gripenů po trase a koordinuje zásah hotovostních pilotů z čáslavské 211. taktické letky. Jejich prvotním úkolem je provést vizuální identifikaci sporného cíle. Během několika následujících minut dochází k přímému kontaktu s Ae 270. Činnost ostré hotovosti probíhá přesně podle stanovených pravidel. Podaří se jí navázat radiové spojení s osádkou civilního stroje na mezinárodní nouzové frekvenci. Následně letoun opouští český vzdušný prostor a dvojice gripenů se vrací zpět na mateřskou základnu.

Letecké video, air video.

text: Mgr. Pavel Lang časopis Areport

 
Celý příspěvek

31. 10. 2011

CZ 805 BREN & 72.mpr

/ Rubrika: VIDEO - AIR VIDEO

Vojáci 72. mechanizovaného praporu v Přáslavicích jako první v armádě převzali nové útočné pušky CZ 805 BREN a hned s nimi začali cvičit. Jednotka se s novými zbraněmi vydá už za pár měsíců do afghánského Wardaku, kde bude mít na starosti výcvik příslušníků Afghánské národní armády.
www.army.cz
 

 
Celý příspěvek

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky